Trajectbegeleiding

Praktisch Inhoud van de workshops

Workshop: 
06-12-2017
09.30u - 16.00u

Locatie: 
CVO Crescendo 
Vaartdijk 86, 2800  Mechelen

Prijs:
€ 75

 

 

 

 

 

 

Trajectbegeleiding in NT2 - het bos en de bomen

CVO’s moeten voor elke NT2-cursist “aantoonbaar een individuele leertrajectbegeleiding organiseren”. Dat zegt het decreet volwassenenonderwijs, maar begrijpen we daar in onze verschillende centra hetzelfde onder?
Wat valt er onder dat containerbegrip ‘trajectbegeleiding’? Blijft het bij een cursist-volgsysteem, niveautesten en deliberaties? Gaat het ook om remediëring, taalcoaching en werkplekleren? Passen vrijwilligersbeleid en samenwerking met partners onder dezelfde vlag? Waarin zit het verschil tussen coördinatie en trajectbegeleiding en waar ligt de grens tussen de eerste en de tweede lijn? Ziet iedereen het bos nog door de bomen?
Door achtereenvolgend op toestroom, instroom, doorstroom en uitstroom te focussen breng je de trajectbegeleiding in je eigen centrum in al zijn breedte in kaart. Je vergelijkt de acties, prioriteiten en achterliggende visie met collega’s uit andere centra. Valkuilen, goede praktijken en grootse ideeën passeren de revue.
Op het einde van de dag zien we bomen én bos en weten we waar we willen snoeien en wat we willen laten groeien. Met een to-dolijstje keren we naar ons centrum terug.

Docente: Leentje Eeckhout

 

Voor vragen kan u wouter.gorissen@nt2020.be contacteren.