Blended learning

 

Data:

6 oktober 2017 – Startdag – vergaderzaal Provinciaal Onderwijs Brussel

10 november 2017 – tussentijdse bijeenkomst

22 december 2017 – online intervisie

23 maart 2018 – slotdag

 

 

 

"Blended learning, ook voor NT2!"

De communities zijn zowel gericht op leerkrachten zonder ervaring in e-leren als op mensen met ervaring die hun competenties verder willen ontwikkelen. Tijdens een community leer je ook veel door je ervaringen uit te wisselen met je coaches en je collega’s. Bovendien kan het lesmateriaal dat tijdens de communities ontwikkeld wordt, gedeeld worden met je vakgenoten.

In het schooljaar 2017 – 2018 gaan we aan de slag met de vakdomeinen NT2 en AAV (Aanvullende Algemene Vorming) / PAV(Project Algemene vakken).

 

 

 

Datum:
27 maart 2018
9.30u - 16u

 
Terugkommoment:
20 juni 2018
9.30u - 12u
 
Locatie:
CVO Brussel
Materiaalstraat 67
1070 Anderlecht
 
Prijs:
125 euro
 
 
 
 
 

"Digitale feedback ook iets voor jou?" (gevorderden)

In het 1ste deel staan we stil bij de Do's en don'ts van het geven van digitale feedback. We bekijken ook enkele andere vormen van feedback en peerfeed-back. Wist je dat cursisten veel meer onthouden als de leerkracht via video of audio feedback geeft? 

Tijdens het 2de deel gaan we aan de slag met Google Formulieren, screencast-o-matic en kaizena. We beoordelen de ingestuurde resultaten in het Google formulier. Op een ingestuurde taak geven we audio/video feedback.

Als docent zal je merken dat audio/videofeedback maken, zeer eenvoudig is en je op termijn veel tijd kan opleveren bij het geven van feedback.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terugkommoment:
20 juni 2018
13.30u - 16u
 
Locatie:
CVO Brussel
Materiaalstraat 67
1070 Anderlecht
 
Prijs:
125 euro
 

"Online leren (g)een goed idee? - Ontwerpen van een e-les" (beginners)

In het 1ste deel van de dag bekijken we het Community of Inquiry model. Dit is een specifiek model voor online en blended leren. Het model geeft ons een mooi overzicht waarmee we aan de slag kunnen gaan om een les te ontwikkelen. We gaan aan de slag met de Toll-net placemats methodiek waarbij we een les op papier ontwikkelen.

Na deze sessie kan je zelf aan de slag gaan met de tools om de korte les te ontwikkelen.  

Breng zeker je cursusmateriaal mee naar deze sessie.